Ловджийски суджук от Клисура

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
07/03/2013
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 196
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • говеждо месо - 1 кг
  • сол - 50 г
  • черен пипер - 20 зърна
  • захар - 10 г
  • селитра - 2 г
  • черва - тънки, свински
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила или се скълцва ситно със сатър. Добавят се сол, счукан черен пипер, захарта, селитрата.

Сместа се омесва добре и се разстила на пласт, дебел 10 см. Оставя се да престои на хладно място 10-12 часа.

След това с нея се пълнят червата, като се усукват през 10-15 см.

Суджуците се окачват на проветриво място да съхнат, като през 1-2 дена се пресоват с точилка или бутилка.

Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
9.99 лв.
Виж ››

Хубавата дъска за рязане е ваш верен помощник и в приготвянето, и в сервирането на едно ястие. Освен да обработвате продуктите на нея, можете и да сервирате готовите мезета и разядки на своите гости. Пластмасовата дъска за рязане се предлага в стилен дизайн в черен цвят.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар