Ловджийски суджук от Клисура

07/03/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
  • Приготвяне60 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 936
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • говеждо месо - 1 кг
  • сол - 50 г
  • черен пипер - 20 зърна
  • захар - 10 г
  • селитра - 2 г
  • черва - тънки, свински
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила или се скълцва ситно със сатър. Добавят се сол, счукан черен пипер, захарта, селитрата.

Сместа се омесва добре и се разстила на пласт, дебел 10 см. Оставя се да престои на хладно място 10-12 часа.

След това с нея се пълнят червата, като се усукват през 10-15 см.

Суджуците се окачват на проветриво място да съхнат, като през 1-2 дена се пресоват с точилка или бутилка. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар