Солена баница с месо и картофки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
22/01/2010
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 283
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - плешката 1 кг.
  • кори - 1 пакет
  • риган - 1 ч. л.
  • масло - 6 с. л.
  • лук - 5 глави
  • картофи - 5 бр
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно или се мели на кайма.

В 2 с. л. масло се запържва лукът нарязан на полумесец, прибавя се месото и се пържи, докато остане на мазнина. Прибавят се картофите, предварително сварени, нарязани на ситни кубчета. Подправя се със сол, черен пипер и риган.

Корите се мажат с масло с помощта на четка и се слепват по три. Върху всяка тройна кора се слага от плънката и се завива на руло. Рулата се слагат в намаслена правоъгълна тава, намазват се с яйце и се пекат на 180 градуса, докато почервенеят.

Баницата се сервира гореща с изцедено кисело мляко.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар