Великденски курабии

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Великденски курабии1 / 2
23/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2 тави
"Време е за едни вкусни, макар и малко нетрадиционни, сладки за вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • бадеми - 200 г, смлени
  • захар - 1 ч.ч. + пудра, за поръсване
  • брашно - 500 г
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л. счукан
  • вода - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното много добре предварително. Рабийте много добре прясно масло и добавете при непрекъснато разбъркване смлените бадеми, захарта, канелата, счукания карамфил и постепенно брашното.

Сипете водата и омесете старателно тестото. Оформете от него елипсовидни или кръгли сладки и ги подреждайте в намазана с масло тава. Може да разточите листи от тестото и да оформите сладките с помощта на форми. Опечете ги в предварително загряна умерена фурна до златисто.

Още горещи се подреждат в дълбок съд и се поръсват обилно с пудра захар. Поднасят се щом великденските сладки попият захарта.

Рейтинг

4.4
56
45
31
20
10
Дай твоята оценка: