Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия върху сол

Скумрия върху сол

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Скумрия върху сол1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • скумрия - 2 обезкостени скумрии
  • босилек
  • магданоз
  • копър
  • дафинов лист)
  • горчица - 2 ч.л.
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • морска сол - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се намазват с горчица и се поръсва със зелените подправки. Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол.

Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт сол, леко навлажнен и се завива внимателно с фолио. Рибата се пече в предварително загряна фурна на 160 градуса за около 20 минути.

Увеличете на 190 и се пече още около 10 минути, а накрая запечете за 5 минути без фолио. Почистете скумрията от солта и я поднесете.

Рейтинг

4.8
511
42
30
20
10
Дай твоята оценка: