Глазирани пилешки крилца със сладко от кайсии

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
309
288
27/10/2007
"Страшно апетитни Глазирани пилешки крилца със сладко от кайсии за тези, които не се боят да се изцапат !"
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 488
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - крилца - 2 кг.
  • сос - барбекю 100 гр.
  • сладко - от кайсии 100 гр.
  • винен оцет - бял 2 с. л.
  • соев сос - 2 с. л.
  • доматено пюре - 1 с. л.
  • сусамово олио - 1 с. л.
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон) и се разрязват на две части. Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия.

Всички продукти за маринатата, като чесънът се пресова, се смесват в купа.

В плитка тава се нареждат крилцата и се заливат с маринатата. Престояват в хладилника една нощ.

В тава, която е намазана с олио се нареждат крилцата на разстояние. Долива се около 100 мл вода.

Пекат се около 25 - 30 минути, в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса, като се намазват 2 пъти с маринатата.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 22:21
звучат много вкусно, със студена бира и хубав филм
0
0
К К
К К
15.05.2016 02:06
Със сигорнос е страхотно на вкус! Браво!
0
0