Ванилови масленки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Ванилови масленки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
37 мин.
Порции
30-35 бр.
"След колко точно изядени манилови масленки може да се каже, че сме попрекалили?"

Необходими продукти

  • мас - 200 г размекната
  • яйца - 1 брой
  • пудра захар - 150 г
  • брашно - около 400 г
  • ванилия - 1 ампула есенция и 1 шушулка
  • пудра захар - за овалване
  • ванилена захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето, меката мас и захарта. Добавете ампулата ванилия заедно с разполовената и остъргана вътрешност на ванилията. Постепенно замесете гладко тесто, което може да се точи.

Разточете кора с дебелина около 6-7 мм. Може да я нарежете на правоъгълници, които леко да завиете или просто да оформите на топчета.

Подреждайте масленките с ванилия в тава, застлана с хартия за печене. Сложете ги да се пекат в умерено загряна фурна до лек загар на краищата.

Масленките се пекат доста бързо, така че внимавайте да не ги прегорите.

Готовите масленки оваляйте в пудра захар, премесена с пакетче ванилена захар.

Рейтинг

4.5
58
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ани::
ани::
От същото тесто може да си направите пурички с мармалад или с локум
01.10.2013 22:32
1
meri
meri
обожавам ги !
01.10.2013 18:48