Лозови сарми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Лозови сарми
Снимка: Veselina
7 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Свиването на лозови сарми е пипкава работа, но резултатът си струва!"

Необходими продукти

  • телешко месо - 150 - 200 г
  • олио - 20 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 40 г
  • брашно - 1 с.л.
  • лозови листа
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на дребно лук се пържи. Прибавя се смляното месо, разбърква се с лука и продължава да се пържи. Слагат се оризът, солта, черният пипер и нарязаният на дребно магданоз.

С тази смес се правят сармите, като с предварително попарените лозови листа се завиват сърмите.

Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън.

Готовите лозови сармички се заливат със сос, приготвен от яйцата, киселото мляко и брашното.

Рейтинг

4.3
56
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
напомня ми за готвенето на баба
12.11.2019 22:17
1
Въпрос
Въпрос
Колко сърмички стават от това нищожно количество продукти?Аз обикновено правя по 140 и стигат точно за един ден на трима души.
12.05.2013 10:09
7
тин
тин
Соса как се приготвя ? Със сурови яйца
и брашно ли ?
25.02.2011 22:12
10
mimi
mimi
Страшни сърмички. Много ми допадна рецептата. Стават много готини. Благодаря за рецептата.
25.02.2011 19:08
1