Начин на приготвяне
Добавете към брашното солта и водата (прясното или кисело мляко) и постепенно замесете меко тесто за около пет минути.
Намазнете ръцете с олио и продължете да месите индийския хляб.
Разделете полученото тесто на 10-12 части и ги оформете на топчета. Оваляйте всяко топче в брашно и го разточете на кръг с дебелина не по-малко от 4 мм.
Така приготвените плоски питки се пекат на нагорещен сух тиган с дебело дъно, като се въртят. Щом се изпекат от едната страна, се обръщат от другата.
Щом започнат да се надува по краищата, притиснете по средата леко със суха кърпа. Щом махнете кърпата, цялата питка трябва да се надуе.
Вадете готовите питки, мажете ги с масло и ги завивайте, за да се задушат или ги нареждайте една върху друга.
Рецептата за индийски хляб Чапати е изпълнена!