Начин на приготвяне
Нарежете ситно месото и добре го осолете. Покрива се с капак в съд и се оставя така за 2-3 дена да престои в хладилника.
За тестото разтворете маята и захарта в топлата вода и оставете сместа да втаса за 15-20 минути. Пресейте брашното в голяма и дълбока купа. Добавете солта и шупналата мая. Бъркайте с голяма лъжица, докато течността поеме брашното. Покрийте с капак и оставете на топло да втаса, докато утрои обема си.
След това разбъркайте отново и пак оставете да втаса. Прехвърлете втасалото за втори път тесто върху набрашнен кухненски плот. Добре набрашнете, защото тестото е доста лепкаво. Разделете го на 8-10 части.
Всяка част разточете и разтеглете в елипсовидна форма, наподобяваща лодка или пиде, с дължина около 25-30 см и 12-15 см ширина. Набрашнявайте или намазнявайте ръце, докато оформяте лодките.
Периферията на лодките оформете на по-висок ръб, за да не се разлее плънката и ги подреждайте в тава, покрита с хартия за печене тава. Намажете ги добре с разтопената свинска мас или олио и ги оставете отново да втасат за около 20 минути.
Върху всяка елипса сложете от месото и пъхнете да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 10 минути. След това ги извадете и ги залейте с разбитите с малко сол яйца. По желание поръсете с малко лют червен пипер и ги върнете във фурната да се доизпекат.
Изпечените Пастърмалии намажете по ръбчетата с малко мазнина и ги завийте с кърпа, за да се запарят.