Касадия със сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Касадия със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Страхотни са и се приготвят за минути - държим да ги опитате"

Необходими продукти

  • питки - 2 царевични питки
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 60 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 3 щипки
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган с незалепващо покритие и сложете едната заревична питка хубаво да се загрее. Набодете бучка масло и я прокарайте по повърхността на питката.

Отгоре разпределете натрошеното сирене, предварително объркано с кърито, черния пипер и и сол при нужда.

Щом сиренето започне да се поразтопява, поръсете с настърган кашкавал.

След около минута сложете втората питка и притиснете. Намажете и нея с малко масло и помагайки си с ръце обърнете касадията, така че да се запече и другата питка.

След още 1-2 минути махнете касадията от тигана и я нарежете на четвъртинки.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: