Поширани круши в червено вино

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
562
10
1k
07/01/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 964
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона смесете виното, портокаловия сок и кора, меда, захарта, канелата, карамфила, зърната черен пипер, и срязаната и леко остъргана шушулка ванилия.

Щом сместа кипне, потопете в нея предварително обелените круши и оставете да поврат около 15-20 минути.

След това ги извадете и оставете на страна. Сосът с вино трябва да ври, докато се редуцира на половина.

В чиния се слага една круша, полива се с винената редукция, поръсва се с малко филирани бадеми и се гарнира с топка сладолед.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар