Котешко езиче

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
590
959
511
22/06/2016
"Изпитана рецепта, за един от най-емблематичните сладкиши от близкото минало, с който са израснали няколко поколения българи."
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 638
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Котешко Езиче

Начин на приготвяне

Разбиваме захарта и маслото , докато станат на крем и прибавяме разбитите на сняг белтъци и ванилията, размесваме вниматено, за да не спаднат белтъците.

Пълним пош и шприцоваме котешки езичета върху застлана с хартия за печене тава.

Печем в загрята силна фурна за 10 минути.

Комплект пош и форми за шприц 27 части в кутия
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект пош и форми за шприц 27 части в кутия
33.99 лв.
Виж ››

Запишете името си под най-красивите сладкиши, дребни сладки и домашни бисквити с комплекта от пош и форми за шприц. Безброй варианти за декориране, удобна кутия за съхранение и лесна употреба. Комплектът пош и форми за шприцоване е от нас, въображението - от вас.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Да, грешна е рецептата. Липсва захарта в продуктите, а в описанието я има иначе.
Ето ви сполучлива рецепта за котешко езиче:
100 г. брашно
100 г. масло, меко
100 г. пудра захар
3 белтъка
Ванилия
Щипка сол
Разбивате си маслото със захарта, щипка сол и ванилията. Добавяте един по един белтъците при непрестанно разбиване. Накрая слагате и брашното и когато имате хомогенна смес - доста е рядка, слагате за 8-10 минути в хладилник. Ако ще шприцовате, напълнете сместта в пош с гладък накрайник преди да сложите в хладилника.
Шприцовайте си котешките езичета в тавичка покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Просто правете пръчици, които впоследствие при печенето ще се разлеят и придобият типичната за котешко езиче форма. Печете около 10 минути или докато краищата почервенеят.
След като извадите от фурната изчакайте да изстинат, защото в началото са меки, после се втвърдяват.
Други съвети:
Изпечете на два пъти, защото в една тава трудно се събират и може да слепнат едно за друго аконса по на гъсто.
Съхранявайте в добре затворен херметически съд.
Дано съм била полезна. Успех!
0
0
Elena Dobrev
Elena Dobrev
08.02.2017 16:30
Заех се да приготвя тези котешки езичета, и като започнах видях, че рецептата е грешна, или не пълна. Може ли някой да ми каже колко е захарта, и има ли въобще брашно, защото никъде не пишеше да го прибавим. Да не би да е объркано в съставките, вместо брашно да стои захар?
0
0