Горски кебап

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
29/08/2011
"Още една вкусна гозба с агнешко месо, която ви съветваме да опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 585
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на хапки, посолете го и го запържете равномерно в сгорещеното олио, като разбърквате от време на време. Добавете към месото нарязания на шайби лук и разбъркайте за още 5 минути заедно.

Добавете брашното, като не спирате да бъркате и щом и то се запържи, долейте доматеното пюре и виното. Разбърквайте, докато се получи средно гъст сос и разредете с гореща вода, колкото да се покрият продуктите в тенджерата.

Оставя се да къкри за около 1 час или до увиране на месото. 15-тина минути преди да свалите ястието от котлона, прибавете мащерка на вкус. Поднесете горския кебап с гарнитура от сварен ориз.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 3
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар