Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Домашен леберкез

Домашен леберкез

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Домашен леберкез2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Домашен леберкез - направо ни потекоха лигите"

Необходими продукти

  • телешко месо - 300 г
  • свинско месо - 300 г
  • сланина - 100 г
  • масло - 50 г
  • кифли - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 2 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • тензух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе в машинка месата, сланината, лука, накиснатите и добре изцедени кифли.

Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, чубрица и кимион, прибавяме яйцата и наситнения магданоз.

Оформяме всичко на салам и го увиваме в мокър тензух, завързваме здраво краищата и го варим в подсолена вода.

Охлаждаме и сервираме нарязан на филийки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: