Сладкиш с цели ябълки и грозде

ИларияИларияНовак1171205
06/09/2011
"Вече направихте първите си стъпки като кулинари, готови ли сте и за първото по-сериозно предизвикателство?"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 304
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете 60 г масло заедно с белия шоколад. Разбийте жълтъците на пяна със захарта. Прибавете към тях шоколадовата смес и разбъркайте. Следва да добавите млякото, ванилията и пресятото брашно с бакпулвера. Накрая разбийте белтъците на сняг и ги смесете внимателно с останалата смес.

Изсипете сместа в по-голяма тава с отлепящо се дъно, която е предварително намазнена. Разполовете ябълките, обелете ги и ги почистете от семките. Нарежете всяка половинка на тънки резенчета, но не докрай, така, че да се запази основата.

Подредете ябълките върху тестото, като леко ги притиснете. Поръсете с гроздовите зърна, които също леко се притискат. По-желание добавете и малко натрошени ядки по ваш избор, а най-накрая поръсете леко с канела.

Върху всяко парче ябълка поставете парче масло. Сладкишът с цели ябълки и грозде се пече в предварително загряна на 170-180 градуса фурна за около 45 минути.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Златанов
Златанов
21.09.2013 23:36
изглежда много хубав.
1
0