Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците. За бялата смес разбийте белтъците с щипка сол на сняг и добавете чаша захар. Бъркайте, докато се разтопи и прибавете ванилията, бакпулвера и чаша брашно.
За жълтата смес разбийте жълтъците с чаша захар, 1 ванилия, 1 к.ч. олио, 1 к.ч прясно мляко, 1 и 1/2 ч.ч. брашно и 1/2 пакетче бакпулвер. Към 1/3 от цялата тази смес добавете 1 с.л. какао, 1/2 ч.л. канела и 1/2 ч.л. индийско орехче, за да получите тъмната смес.
Двете с.л. какао разбъркайте с орехите, за да получите сухата смес, която се ръси между отделните.
В намаслена форма изсипете тъмната течност, поръсете със суха смес от орехи и какао, сипете бялата течност, отново обилно поръсване със суха с орехи и след това жълтата течност.
Сложете трицветния сладкиш да се изпече за около 40 минути в предварително загрята фурна. Първоначално печете на долен реотан, докато се надигне, след това пуснете и горен и доопечете до готовност на по-слаба фурна.
Коментари