Охлюви с ориз

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
04/05/2011
"Влюбите ли се в ястията с охлюви, ще е доживот "
Приготвяне35 мин.
Готвене65 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 935
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата152
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако охлювите ви не са почистени, ги измийте и ги сложете да се сварят за половин час. Извадете месото от черупките и запазете бульона.

В сгорещеното масло сложете да се задушава първо лука, после и морковите и чушката, нарязани на дребно. Накиснете предварително измития ориз във вода за 20 минути.

Прибавете охлювите към зеленчуците и долейте 1/2 ч.ч. от бульона им. Разбъркайте и след 2 минути изсипете отцедения ориз. Разбъркайте за кратко и добавете сол, черен и бял пипер на вкус.

Прехвърлете всичко в намазнена тава, долейте 3 и 1/2 ч.ч. от бульона и сложете да се пече в умерена фурна до изпаряване на течността.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пепи
Пепи
02.05.2014 09:41
супер
0
0