Бърза крем пита

08/08/2017
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"На въпроса Едно или две парчета крем пита искате, повече от половината от анкетираните са отговорили Три "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции12
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 366
  • Преглеждания за месеца3915
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте добре 2 яйца с чаша пудра захар, добавете олиото, амонячната сода и брашното – 350г (за средно твърдо тесто) Разделете тестото на 2 части, разточете ги на кори и ги опечете поотделно в намазнена тава до порозовяване.

Сложете прясното мляко да заври, добавете захарта и бъркайте, за да се разтвори. Разбийте 3 яйца с брашното и нишестето, размито на кашица с малко студена вода. Прибавете яйчената смес към млякото при непрекъснато бъркане.

Продължавайте да бъркате, докато кремът започне да „пука”. Свалете крема от огъня и ароматизирайте с ванилия. Бъркайте го, докато се охлади. В тавичка изсипете крема върху едната кора и покрийте с другата.

Поръсете с пудра захар и я нарежете на парчета. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 8
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

мария богданова
мария богданова
30.10.2013 21:15
Любима крем пита от детството !
2
0
Ели
Ели
30.10.2013 20:32
В рецептата е с 2 кори, на снимката са много повече.
4
0
по
по
21.10.2013 10:56
аз правя 1пк кори бела всеки лист го навивам да се полу4и хармоника и редя в т6ава така вси4ките кори разтапям 1пк 125г кр масло и ги заливам пека ги до златисто след като изтинат ги заливам с захарен сироп и крем по избор жси4ко на око
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв