Ezine.bg»Рецепти»Напитки»Френска медовина с розово масло

Френска медовина с розово масло

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44027604
Френска медовина с розово масло1 / 2
27/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Медовина, както я приготвят в страната на добрия вкус и красивите жени - Франция"

Необходими Продукти

  • мед - 1 кг
  • вода - 2.5 л
  • боровинки - 200 г сушени
  • мая - 1 с.л. суха
  • желатин - 4 г
  • розово масло - 6 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се загрява, без да кипва. Медът се залива с топлата вода и се разбърква, докато се разтвори. Вари се на бавен огън 1 час, като периодично се маха пяната. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади напълно.

Боровинките се заливат с топла вода, колкото да ги покрие, и се оставят за 1 час. Добавят се към меда с водата.

Добавя се маята и сместа се оставя на топло за 1 седмица, като се покрива. След това се прецежда, добавя се разтвореният в малко вода желатин и розовото масло.

Затваря се много добре и се оставя за 2 месеца на студено, след което може да се консумира.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: