Начин на приготвяне
Стрийте бисквитите. Разбийте 2 пакетчета масло с 1 ч.ч. пудра захар и ванилията, прибавете бисквитите, счуканите орехи, яйцето и коняка.
Омесете тесто. С ръце оформете от тестото скалички.
Смесете какаото и захарта за глазурата и ги сложете с малко вода да се разтопят. Бъркайте, за да се получи еднородна смес. Преди да заври сместа, дръпнете я от огъня, пуснете в нея маслото и бъркайте, за да се разтвори.
Облейте скаличките с шоколадовата глазура. Поставете ги в хладилника, за да се втвърдят.
По желание скаличките могат да се украсят с бял шоколад.
Коментари
Смиламе бисквитите и резенките.Прибавяме накиснатата и добре изцедена среда от хляб,разтопеното масло и останалите продукти.Омесваме добре.Върху основа от кръгла бисквитка оформяме скаличка.Заливаме с шоколадова глазура.