Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното. Смесваме го със 150 г захар, бакпулвера и солта.
Разтопяваме 250 г масло и го прибавяме към брашното. Замесваме гладко тесто, покриваме го и оставяме на хладно за около 30 минути.
Нарязваме на дребно вишните и смокините и ги поливаме с коняка. Смесваме ги със счуканите ядки.
Разтопяваме в подходящ съд на котлона 250 г масло и добавяме водата. Щом кипне, добавяме 150 г захар и сместа с ядките. Разбъркваме и отстраняваме от котлона.
Взимаме тестото и разпределяме върху предварително намаслената и набрашнена тава. Затопляме конфитюра от кайсии и го намазваме върху тестото. Отгоре разстиламе сместа с ядките.
Печем в предварително загрята до 175 градуса фурна за около 30-40 минути.
Изваждаме от фурната и докaто е горещ, го нарязваме на триъгълници.
Разтопяваме на водна баня поотделно шоколадите като разбъркваме.
Потапяме в глазурата върховете на триъгълниците и оставяме да изсъхнат.