Начин на приготвяне
Загряваме тенджера на слаб огън и слагаме маслото. Щом се разтопи, запържваме в него брашното. Отдръпваме за момент от котлона и на тънка струя влагаме прясното мляко, като бъркаме енергично.
Връщаме тенджерката на котлона, подправяме на вкус и продължаваме да бъркаме, докато сосът се посгъсти. След това го отстраняваме и го оставяме да отдъхне.
Покриваме дъното на намазнена тава с доматено пюре. Поставяме 1/3 от корите. Отгоре мажем с доматено пюре и бешамел. Поръсваме с парченца шунка и кашкавал. Слагаме втория ред кори и върху него поставяме същата плънка.
Накрая слагаме и третия ред, който мажем само със сос и доматено пюре.
Така приготвената лазаня завиваме с фолио и печем около 30 минути на загрята фурна. След това махаме фолиото и поръсваме с кашкавал и подправки по избор. Връщаме във фурната за кратко и изваждаме.