Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен лаврак със зеленчуци

Пържен лаврак със зеленчуци

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Пържен лаврак със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лаврак - 4 риби
  • моркови - 200 г бейби
  • грах - 2 с.л. от консерва
  • царевица - 2 с.л. от консерва
  • чушки - 2 бр.
  • чери домати - 10 бр.
  • масло
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и измива. Нарязва се на парчета с желаната от вас големина и се оставя да се отцеди от водата. Изпържва се в много масло и се нарежда върху хартия, за да се махне излишната мазнина.

Отделно се загрява масло и в него се задушават морковите и нарязаните чушки. Когато омекнат, към тях се добавят грахът и царевицата.

Ястието се оттегля от огъня и накрая се слагат доматчетата. В чиния се сервира от пържения лаврак и зеленчуците. По желание към ястието се поднася и млечен чеснов сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: