Рейнски яйчен десерт

05/10/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбъркват със солта и захарта и се оставят за 5 минути, докато жълтъците не станат тъмни. Добавят се млякото и сметаната и се разбърква добре.

Сместа се излива в тенджера, която се слага в друга тенджера, пълна до половината с вода, и се загрява на водна баня на среден огън, докато водата в голямата тенджера кипне.

Котлонът веднага се намалява до минимум и сместа се готви на водна баня 40 минути. Млякото и яйцата трябва да се пресекат.

Сместа се отцежда през гевгир, постлан с марля. Покрива се с плат, гевгирът се слага над съд, а сместа се затиска с тежест около половин килограм. Оставя се за 10 часа в хладилника. Вади се, платът се маха и десертът се сервира нарязан. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар