Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбъркват с 1 супена лъжица захар. Изварата се смесва с гриса и жълтъците, разбърква се и се оставя в хладилника за 2 часа.
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се добавят в сместа с изварата. Голяма кърпа се изплаква с топла вода и се изстисква добре. Сместа с изварата се слага в кърпата и се оформя като цилиндър.
Кърпата се завива плътно и краищата ѝ се връзват. В широка тенджера се кипва вода и кърпата се пуска вътре. Вари се 15 минути.
Вади се от водата и се оставя да се охлади леко. Сметаната се разбива с пудрата захар.
Кърпата се развива и се нарязват малки кръгчета, които се заливат със сметаната.