Ум али

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Ум али1 / 2
14/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ще се почувствате като Клеопатра, хапвайки националния десерт на Египет Ум али, гарантираме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 - 12 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • сметана - 250 мл
  • яйца - 1 бр.
  • розова вода - 2 с.л.
  • ядки - 50 г шамфъстък, лешник и бадеми
  • стафиди - 115 г
  • канела - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Запечете в две тави корите за баница за 15-20 минути.

Извадете от фурната и увеличете температурата на 200 градуса. Сипете млякото и сметаната в тенджера и загрейте леко, но без да кипвате.

Бавно прибавете разбитото яйце и розовата вода. Бъркайте на бавен огън, докато течността се посгъсти.

Начупете корите с ръце и ги сипете в тава за печене. Поръсете с ядките и стафидите. Сипете млечната смес и запечете за 20 минути. Поръсете с канелата и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: