Руски сладкиш с череши и сметана

06/07/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 471
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двеста грама от брашното се смесват с половината захар. Добавя се маслото, нарязано на кубчета. Сместа се реже с нож, за да се получат трохи.

Три четвърти от сместа се оставят настрана и се слагат в хладилник. Останалата смес се слага в тава, постлана с хартия за печене и се притиска, като се оформят стенички.

Пече се 15 минути на 180 градуса. Вади се и се охлажда за 20 минути. Яйцата се разбиват с останалата захар и останалото брашно. Добавя се сметаната и ванилията. Черешите се почистват от костилките.

Добавят се към яйчената смес, разбърква се внимателно и се излива върху изпеченото тесто. Поръсва се с трохите от хладилника и се пече 45 минути на 180 градуса. Сервира се охладен.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар