Начин на приготвяне
Листенцата на розите се откъсват, измиват се добре, поръсват се със захар и се нарязват на много ситно или се пасират. Сместа с листенцата се разделя на две равни половини.
Жълтъците се разбиват и се добавят към половината смес с розовите листенца. Разбърква си енергично, докато сместа не побелее.
Млякото се смесва със сметаната и се добавя останалата част от сместа с розовите листенца. Загрява се на водна баня при непрекъснато бъркане на бавен огън до пълното разтваряне на захарта.
Сваля се от котлона и веднага се добавя сместа с жълтъците при непрекъснато бъркане. Тенджерата се слага отново на водна баня и се загрява при непрекъснато бъркане, докато сместа не заприлича на гъст крем.
Сваля се и се разбърква още две минути. Охлажда се и се оставя във фризера за 6 часа, като на всеки час се вади и се разбърква.