Ezine.bg»Рецепти»Риба»Риба а ла Никозия

Риба а ла Никозия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Риба а ла Никозия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • оцет - 2 с.л. червен винен
  • зехтин - 8 с.л.
  • горчица - 4 ч.л. френска
  • лук - 1 глава шало
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • гъби - 120 г
  • барбун - 4 бр.
  • брашно
  • лимонов сок
  • домати - 460 г обелени
  • чушки - 1 бр. зелена
  • маслини - 90 г черни
  • яйца - 2 бр. сварени
  • аншоа - 60 г
  • подправки - по избор
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно оцета, зехтина, горчицата, подправките, лука, чесъна, солта и черния пипер. Сложете гъбите в купа и ги овкусете с винегрета. Оставете ги да се охладят за 1 час.

Оваляйте рибите в овкусеното със сол и черен пипер брашно. Загрейте оставащия зехтин и изпържете рибите.

Поръсете ги с лимонов сок, сол и черен пипер. Смесете доматите, чушката, маслините и яйцата заедно с маринованите гъби.

Разбъркайте добре и сервирайте салата с пържената риба. Гарнирайте с филетата аншоа и поднесете.

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: