Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста с два вида сьомга

Паста с два вида сьомга

MarianeMariane
Джедай
202169
Паста с два вида сьомга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3

Необходими продукти

  • сьомга - 80 г пушена
  • сьомга - 50 г филе
  • паста - 200 г по избор
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 25 г
  • лук - 1/2 глава
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл течна
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 2 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пастата в около 1. 2 л вряла подсолена вода, покрийте с капак и спуснете на пълна мощност за 12 минути. Оставете я да попие още малко от течността, докато приготвите сьомгата.

Задушете суровата сьомга на средно силна фурна за 3-4 минути в покрит съд с 1 с.л. вода. В отделен съд сложете ситно нарязания лук и маслото.

Гответе 1-2 минути на макс, докато лукът омекне. Добавете виното и сметаната и върнете обратно във фурната за още 2 минути.

Смесете прясната и пушената сьомга, накъсани на парчета. Добавете отцедената паста, залейте със сметановия сос, разбъркайте добре и поднесете, поръсена с пресен магданоз.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: