Ezine.bg»Рецепти»Салати»Флорентинска салата с яйца

Флорентинска салата с яйца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Флорентинска салата с яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 250 г
  • бульон - 280 мл
  • яйца - 4 бр.
  • спанак - 350 г бейби
  • винегрет - 60 мл
  • див лук
  • черен пипер
  • сол
  • бекон - запечен, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете гъбите в бульона и ги кипнете. Задушавайте 5-10 минути, махнете капака, намалете огъня и варете за 20 минути. Докато гъбите се готвят, кипнете малко вода, намалете котлона и чукнете яйцата в горещата вода.

Покрийте и оставете яйцата да се варят така на възможно най-ниската степен на котлона за 3-4 минути. Измийте бейби спанака и го разпределете в 4 чинии.

Добавете гъбите, поръсете с дресинга, а най-отгоре сложете по едно яйце. Поръсете със сол и черен пипер, добавете нарязания див лук. Сервирайте веднага, като по желание добавите лентички запечен или запържен бекон.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: