Зеле с кренвирши

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Зеле с кренвирши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"И поотделно са вкусни, но заедно са просто трепач"

Необходими продукти

  • зеле - 1 зелка
  • кренвирши
  • лук - 1 глава
  • мас - 1/2 ч.ч. свинска
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете зелето и го нарежете на едро, посолете и го залейте с малко бульон или вряла вода. Задушавайте на тих огън докато зелето омекне.

Запържете ситно нарязания лук с маста. Добавете брашното и запържете леко. Поръсете запръжката с червения пипер и ким и ги изсипете върху зелето. Ако е необходимо, долейте още малко вода.

Оставете зелето да ври още 10-15 минути, докато остане на мазнина. След това го изсипете в голяма чиния. Върху него се нареждат леко запържените кренвирши.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: