Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Семифредо»Семифредо от рикота с лешници и горски плодове

Семифредо от рикота с лешници и горски плодове

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Семифредо от рикота с лешници и горски плодове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лешници - 50 г карамелизирани
  • сметана - 2 с.л.
  • захар - 150 г
  • рикота - 250 г
  • шоколад - 50 г
  • за соса
  • пудра захар - 2 с.л.
  • боровинки - 100 г
  • малини - 100 г
  • ягоди - 100 г
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рикотата и захарта се смесват. Сметаната се разбива. Добавят се карамелизираните лешници и натрошеният шоколад.

Тази смес се добавя към рикотата и се оставя във фризера за 30 минути. Пудрата захар се разбърква с изцедения сок на лимона.

Добавят се пасираните ягоди, малини и боровинки. Десертът се сервира, като се реже на порции и се полива с плодовия сос.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: