Ананасов леден десерт с шоколад

31/01/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене5 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо642
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ананасът се обелва, вътрешността се реже на парчета. Пасира се с рома, меда и лимоновия сок. Излива се във форми за лед, най-добре е да са с формата на звезди или друга предпочитана форма. Оставят се за 3 часа във фризера.

Шоколадът се разтопява на водна баня, но не напълно, за да останат малки парченца неразтопен шоколад. Сваля се от котлона и се изчаква да се разтопи напълно.

Разбърква се и се охлажда леко. Замръзналото ананасово пюре се вади от формите и се топва в шоколада. Поръсва се с кокосови стърготини и се връща във фризера за 10 минути. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар