Начин на приготвяне
Каймата се слага в купа и към нея се прибавят ситно нарязаният лук и поправките - чубрица, кимион, кориандър, черен пипер и сол, ако не е предварително осолена.
Сухарът се накисва в прясното мляко, отцежда се и заедно с яйцето се слага при останалите продукти. Каймата се омесва и оставя настрани.
Другата глава лук и моркова се нарязват на дребно. Слагат се в тенджера и се запържват в малко олио. Когато омекнат, се прибавя нарязаната скилидка чесън, а малко след това и доматите. Сосът се овкусява със сол, захар, куркума и черен пипер.
Щом заври от каймата, се оформят хубави кюфтенца и пускат в него. Температурата на котлона се намалява и ястието се остая да се готви около половин час. Ако сосът е твърде рядък се сгъстява със супена лъжица царевично брашно, разтворено в малко вода. Сервирайте най-вкусните кюфетата с доматен сос, поръсени с нарязан на дребно магданоз.
Опитайте и другите ни рецепти за кюфтенца в сос и манджички с кюфтенца!