Начин на приготвяне
Свинското месо за готвене се нарязва на малки парчета, подходящи за нанизване. Сланинката се нарязва на малки и тънки парченца. Прехвърлят се в купа и се поръсват със сол, черен пипер, стрит сушен магданоз и сушен чесън на гранули.
Месото се разбърква хубаво с подправките и се оставя за 30 минути или повече, за да се овкуси.
Дървените шишчета се накисват в студена вода.
Чушките се измиват, почистват от семето и също се нарязват на малки парчета.
Лукът се почиства и нарязва на подходящи парчета.
Картофите се обелват и нарязват на тънки и дълги парчета. Прехвърлят се в тава, поръсват се със сол и подправки и се поливат с малко олио. Разбъркват се хубаво и се заравняват в тавата.
Свинското месо, сланинката, червените и зелените чушки се нанизват на дървените шишчета, като се редуват. Намазват се с олио и се запичат за кратко на грил тиган, колкото да се запечатят соковете на месото.
Прехвърлят се върху картофите и тавата се завива с алуминиево фолио. Слага се в средата на предварително загрята на 200 °C фурна за около 30 минути или до готовност на картофите и месото.
Готовите свински шишчета се гарнират с печените картофи или салата по избор и се поднасят топли.
Добър апетит!