Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочно пилешко филе с домашно песто

Сочно пилешко филе с домашно песто

Сочно пилешко филе с домашно песто
Снимка: В кухнята с Бени
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Сочни и много вкусни пилешки гърдички на фурна - опитайте ги и ще останете без думи"

Необходими продукти

  • пилешко бонфиле - 500 грама
  • моцарела - 1 топка (125 г)
  • чери домати - 150 грама
  • морска сол - фино смляна
  • масло - 3 с.л. и 1 ч.л. олио
  • бял пипер
  • За пестото
  • босилек - 20 грама
  • зехтин - 80 мл Екстра върджин
  • сол - ½ ч.л. или на вкус
  • чесън - 1 скилидка (средно голяма)
  • орехи - 4 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешкото филе, подсушете го старателно и натрийте с бял пипер и сол.

Загрейте в тиган лъжичка олио и супена лъжица масло. Запечатайте филетата и от двете страни до получаване на апетитен загар.

Междувременно пригответе пестото. Пасирайте заедно всички посочени продукти.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Наредете пилешките филета на дъното, а върху всяко едно сложете от пестото и покрийте с резен моцарела. Разпръснете нарязаните на две чери домати.

В още топлия тиган сипете останалото масло и когато се разтопи залейте месото.

Изпечете пилешките гърди за около 20-25 минути.

Сочното пилешко филе с домашно песто е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: