Начин на приготвяне
Измиваме и сваряваме киноата в касерола, на слаб огън в съотношение 1:3, киноа към вода. След като се свари, я поставяме в подходяща за салата чиния да изстива.
Обелваме и нарязваме авокадото на малки парчета.
Измиваме, обелваме от люспите домата, като режем и него заедно с тиквичката на дребно.
Махаме черупката на яйцето и нарязваме и него.
След което добавяме нарязаните авокадо, домат, тиквичка и яйце при изстиналата киноа в чинията.
Разбъркваме продуктите, поставяме върху тях изварата и заливаме салатата с киноа с дресинг, направен от смесването на горчицата, зехтина, оцета, малко сол, чесън на прах и черен пипер.
Отгоре поръсваме богатата салата с авокадо с пресен копър и слагаме една люта чушка.
Да Ви е сладко!