Хайвер с тиквички

IlariaIlaria
Новак
59762531
Хайвер с тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
170 мин.
Порции
10 буркана
"Лека разядка с тиквички, която можете да похапвате когато поискате..."

Необходими продукти

  • тиквички - 18 кг
  • магданоз - 50 г
  • лук - 1.5 кг
  • чесън - 80 г
  • захар - 400 г
  • сол - 50 г
  • оцет - 130 мл
  • олио - 400 мл
  • копър - 50 г
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете млади тиквички, които са с недоразвити семена. Почистете ги от дръжките и ги обелете. Нарежете ги на кубчета или ги настържете на едро ренде.

Поставете ги на огъня в подходящ съд с капак и ги оставете да се задушат в собствения си сос, след което ги варете докато обемът им намалее наполовина.

Нарежете лука на ситно и го задушете до омекване. Нарежете на ситно магданоза и копъра. Счукайте чесъна със сол в дървено хаванче. Прибавете към вече задушените тиквички изпържения лук, копъра, магданоза, чесъна, 250 мл олио, оцета, черния пипер, захарта и солта.

Варете сместа 5-10 минути, като разбърквате непрекъснато. Напълнете сместа в предварително затоплени буркани и затворете с капачки. Стерилизирайте 40 минути.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: