Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Пълнени картофени кюфтета

Пълнени картофени кюфтета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнени картофени кюфтета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ароматни картофени кюфтета с апетитна изненада - идеалното мезе за бира!"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 300 грама
  • домати - 1 брой
  • чушки - 1 бр. зелени
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 1 пресована скилидка
  • сол - на вкус
  • масло - 1 малка бучка
  • картофи - 1 кг
  • яйца - 2 броя
  • галета
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука на ситно и го задушете с маслото, ситно нарязаните чушка и домати, червения пипер и чесъна.

Пилешкото месо трябва да е предварително сварено. Накълцайте го и го прибавете към зеленчуците заедно със солта и белия пипер.

Всичко се задушава, докато остане на мазнина.

Картофите се обелват, нарязват и сваряват в подсолена вода. Към сварените картофи се слага бучка масло, прясното мляко и се намачкват на пюре. Оставете така да се охлади за около час.

В шепа се разстила малко пюре, слагат се 1-2 лъжици от плънката и се завива от всички страни с картофеното пюре.

Навлажнете ръцете си и оформете така топки, до приключване на сместта.

Панирайте топките в галета и яйце и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Изпържените картофени кюфтета с пилешко се отцеждат върху слафетка.

Сервирайте с гарнитура по желание.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много ми допада тази рецепта,скоро ще я пробвам.
21.02.2016 00:28
Мелиса
Мелиса
Потапяйте ги само в белтъка, така не се пръскат и след това в галета.
19.08.2010 19:43
Тони
Тони
Много вкусно, обаче се пръснаха при пърженето, че се наложи да ги печем.
08.08.2010 09:30