Начин на приготвяне
Приготвя се тесто, като се разбиват белтъците при постепенно добавяне на пудрата захар. Добавя се брашното и се разбърква до еднородна смес. Накрая се добавя разтопеното на бавен огън масло. Тестото се оставя за 30 минути.
Със супена лъжица се разпределя в тава с хартия за печене, като се оставя разстояние между парчетата тесто. С плосък нож тестото се разнася от центъра към краищата с формата на листенца на цвете. Пече се 8 минути на 180 градуса.
Вади се от фурната и изпеченото тесто се вади от тавата, преди да е изстинало. Притиска се в средата с метална чаша, за да се оформят кошнички.
Ябълките се обелват и се режат на кубчета. Кайсиите се разделят на две, махат се костилките и плодовете се режат на ситно. Прасковите и кивито се обелват и се режат на резени.
Сусамът се запича на сух тиган. Плодовете се разпределят в кошничките. Портокалът се изцежда. Във всяка кошничка се излива по малко портокалов сок. Поръсват се със сусам и се поливат с мед.