Сорбе от ягоди

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
12/06/2010
"В сезонът на сорбетата ягодовото сорбе е най-търсеното от всички "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции2-3 чаши
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 917
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 300 мл
  • захар - 80 грама
  • ягоди - 4 чаени чаши
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря на слаб огън във водата. След това отстранете от котлона и оставете захарната вода да изстине.

С миксер, кухненски робот или пасатор разбийте ягодите и ги прецедете през сито.

Прибавете ягодовото пюре и лимоновия сок при захарния сироп.

Изсипете сорбето в плосък съд и замразете за около 5 - 6 часа, като на всеки 2 часа трябва да разбърквате сместа.

Сервирайте сорбето в стъклени чаши, а малко преди да го поднесете разбъркайте в вилица.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар