Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Бишкотени бонбони с кафе и маскарпоне

Бишкотени бонбони с кафе и маскарпоне

Бишкотени бонбони с кафе и маскарпоне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Ефектни шоколадови бонбони, поднесени в бутер щайга - ето така се впечатляват гости"

Необходими продукти

  • бишкоти - 140 грама
  • пудра захар - 50 грама
  • маскарпоне - 250 грама
  • кафе еспресо - 30 мл
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • течен шоколад
  • какао
  • за щайгата
  • бутертесто
  • вода
  • какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете пудрата захар с маскарпонето в купа и ги разбъркайте много добре. Прибавете вътре еспресото и ваниловия екстракт.

Смелете бишкотите в блендер. Прибавете ги към горната смес и разбъркайте до хомогенност. Приберете във фризера за 30-тина минути.

В малка купичка пресейте какаото, необходимо за овалване на бонбоните.

Извадете сместа от фризера и гребвайте с малка лъжичка, оформяйте топче и го притискайте в средата.

Сложете вътре течен шоколад и внимателно затворете и оформете като бонбон.

Оваляйте шоколадовите бонбони в какао.

С помощта на клечка за зъби направете леки чертички - трябва да се получи вид като орехова черупка.

За щайгичката се изрязват форми от бутер тестото. Намажете ги с какао (смесено с малко вода). Изпечете до готовност.

Много ефектен начин за поднасяне на бонбоните.

Бишкотените бонбони с кафе и маскарпоне са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: