Начин на приготвяне
Домашен сметанов сладолед с ягоди - свеж и сладък.
Започваме с подготовка на готварската сметана - разбиваме я и оставяме в хладилника.
Отделяме белтъците от жълтъците (яйцата трябва да са охладени, за по-лесно разбиване).
Пресяваме пудрата захар и започваме да прибавяме по малко към жълтъците, разбивайки, докато получим бяла кремообразна смес.
Към вече разбитата сметана прибавяме разбитите жълтъци и пудра захар. Разбъркваме добре.
Отделените белтъци разбиваме на сняг, като слагаме няколко капки лимонов сок, за да придобият пухкав вид.
С помощта на шпатула прибавяме белтъците към другата смес.
Замразяваме в подходяща форма, като в процеса на замразяване разбъркваме 2-3 пъти.
Поднасяме домашния сладолед, сервиран с пресни ягоди.