Начин на приготвяне
Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат) и го оставете да изстина за половин час.
Листът нори се поставя върху рогозка за суши с лъскавата страна надолу, разпределя се оризът, прави се каналче на 2 см от края и се намазва с пастата васаби (внимавайте с нея, тя е доста пикантна).
В блендер слагаме семките, лимоновия сок и чесъна и пасираме до желаната консистенция.
Върху ориза разстиламе 1 лъжичка от получената смес. Отгоре се подреждат краставица, листо рукола и авокадо.
Листото се завива на стегнато руло. Оставете така рулата да се стегнат в хладилник за около 1 час. След което нарежете ролата с остър нож на 8 разни части. Продуктите са за 2 рула - 16 броя.
Пожелание когато консумираме може всяко парченце суши да потапяме в соев сос.
Приятен апетит.