Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Печен Камамбер със сладко и ядки

Печен Камамбер със сладко и ядки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Печен Камамбер със сладко и ядки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Чудно предястие, подходящо и за най-изисканите гости"

Необходими продукти

  • камамбер - 250 грама (цяла питка)
  • сладко от вишни - 2 с.л.
  • плодове - сини сливи и френско грозде
  • масло - 2 ч.л.
  • ядки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете Камамбера от хладилника половин час преди приготвянето.

Загрейте тиган с дебело дъно на силен огън и разтопете лъжичка.

Сложете сиренето и когато видите, че започне да се образува тъмно-златиста коричка, го обърнете, като добавите и другата лъжичка масло.

Печете сиренето пак от златиста коричка. Извадете го в подходяща чиния.

Отгоре намажете печеното сирене със сладкото, а отстрани гарнирайте със сините сливи и френското грозде.

Поръсете с малко орехи и поднесете предястието още топло.

Печеният Камамбер със сладко и ядки е страхотен.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: