Захаросани черешки

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Захаросани черешки
Снимка: Диана Андрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Ако приготвяте сладки черешки за възрастни, може да добавите и ром към рецептата."

Необходими продукти

  • краве масло - 125 г
  • бисквити - 200 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 50 г
  • сладко от вишни - или череши
  • ванилия - 2 бр.
  • сладкарска боя - червена
  • кристална захар - бяла за овалван на черешките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе орехите и бисквитите на ситно. Към тях добавяме маслото (то трябва да е на стайна температура) и сладкарската боя.

Добавяме пудрата захар, ванилията и 3-4 с.л от сладкото от вишни или череши.

Започваме месенето на тестото, докато получим едно леко лепкаво тесто (ако има нужда добавяме още сладко), от което започваме да си взимаме и правим малки топчета с формата на череша.

Всяко топче овалваме в кристална захар. Взимаме борови иглички, които измиваме хубаво с топличка водичка, за да няма смола по тях.

Подреждаме в поднос, подрязваме леко боровите иглички до желаната височина и ги забиваме в сладките, като дръжки на черешки.

Оставяме в хладилника сладките без печене да стегнат.

Ако приготвяте сладките захаросани черешки за възрастни, може да добавите и ром към рецептата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: