Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Веган лазаня с тиквички и гъби

Веган лазаня с тиквички и гъби

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Веган лазаня с тиквички и гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Без абсолютно никакви животински продукти - вкусна и сочна лазаня с тиквички и веган Бешамел"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 8 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • гъби - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • веган кашкавал - 30 г
  • растително мляко - 400 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • брашно - 40 г
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и чесъна нарязваме на ситно, настъргваме моркова, тиквичката нарязваме на кубчета, а гъбите - на шайби.

В дълбок тиган сипваме 1 с.л. зехтин и пържим лука, чесъна и моркова, прибавяме тиквичката и гъбите.

Задушаваме, разбърквайки от време на време.

Добавяме босилека, ригана, солта и черния пипер и оставяме да се готви.

Междувременно приготвяме веган Бешамела. Загряваме в тиган 3 с.л. зехтин, добавяме брашното, разбъркваме и след минута добавяме на части млякото, като не спираме да бъркаме. След това солта, черния пипер и индийското орехче и варим до сгъстяване.

На дъното на подходящ съд за печене слагаме малко сос веган Бешамел, върху него подреждаме кори лазаня, след това зеленчуковата смес. И така до приключване на продуктите.

Върху най-горния слой изсипваме около 2 с.л. от сместа, поръсваме с настърган веган кашкавал и накрая соса.

Покриваме зеленчуковата лазаня с алуминиево фолио и печем в загрята фурна на 190 °C около 25 минути, след това махваме фолиото и печем още 15 минути.

Изваждаме веган лазаня с тиквички и гъби от фурната, охлаждаме за 15 минути и сервираме.

Хапнете си вкусна и по-здравословна лазаня с тиквички.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: