Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Фасул и брускети със сушени домати

Фасул и брускети със сушени домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Фасул и брускети със сушени домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ароматът на Средиземноморието се усеща във всяка хапка брускети със сушени домати и фасул"

Необходими продукти

  • фасул - 150 г сушен
  • домати - 5 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • домати - 2 бр. сушени
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 2 с.л.
  • чиабата - 12 филийки
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете фасула във вода за през нощта. След това го прецедете и го сложете в тиган, залейте го с вода и покрийте съда. Оставете да ври за 10 минути, след което намалете огъня и оставете да къкри 50-60 минути. Когато е готов фасулът, го прецедете.

През това време сложете сухите доматите в купа и ги залейте с вряла вода, оставете ги за 30 секунди, след което ги охладете със студена вода. Обелете доматите, почистете семките и ги нарежете.

В тиган загрявате зехтина и добавяте пресните и сушените домати. Намачкайте една скилидка чесън и я добавете заедно с розмарина.

Оставете ястието за 2 минути, след което прибавяте вече готовият фасул, подправяте на вкус и разбърквате добре.

Предварително загрявате грил на най-високата степен. С втората скилидка чесън намажете хлебчетата и ги изпечете. Поднесете хлебчетата с ястието от боб отгоре. Гарнирайте с листа босилек.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: