Начин на приготвяне
Накиснете фасула във вода за през нощта. След това го прецедете и го сложете в тиган, залейте го с вода и покрийте съда. Оставете да ври за 10 минути, след което намалете огъня и оставете да къкри 50-60 минути. Когато е готов фасулът, го прецедете.
През това време сложете сухите доматите в купа и ги залейте с вряла вода, оставете ги за 30 секунди, след което ги охладете със студена вода. Обелете доматите, почистете семките и ги нарежете.
В тиган загрявате зехтина и добавяте пресните и сушените домати. Намачкайте една скилидка чесън и я добавете заедно с розмарина.
Оставете ястието за 2 минути, след което прибавяте вече готовият фасул, подправяте на вкус и разбърквате добре.
Предварително загрявате грил на най-високата степен. С втората скилидка чесън намажете хлебчетата и ги изпечете. Поднесете хлебчетата с ястието от боб отгоре. Гарнирайте с листа босилек.